RKSV Halsteren pakt door op sportiviteit en respect

Met een verse commissie Sportiviteit en Respect krijgt bij RKSV Halsteren het thema sportiviteit en respect weer de aandacht die het nodig heeft.

De commissie richt zich op op zowel preventie als de daadwerkelijke handhaving om binnen onze club een veilig en respectvol sportklimaat te kunnen bieden. Hiervoor is het Beleidsplan Sportiviteit en Respect onlangs voorzien van een opfrisbeurt en heeft de Algemene Ledenvergadering op 14 juni 2022 een Tuchtreglement vastgesteld.

Daarnaast vraagt de club vanaf seizoen 2022-2023 van alle vrijwilligers een Verklaring omtrent gedrag.

Tot slot beschikt onze club over een eigen vertrouwenscontactpersoon. Als een lid te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag of ongewenste seksuele intimidatie, dan kan deze contact zoeken met de vertrouwenscontactpersoon. Deze bespreekt met het lid wat er het beste met het voorval gedaan kan worden.

Commissie Sportiviteit en Respect

Per seizoen 2022-2023 bestaat de commissie Sportiviteit en Respect uit:

• Micha Verschoor
  • Sam van den Akker
  • Tessa Engler
  • Patrick Koek (namens het bestuur)

De commissie Sportiviteit en Respect is te bereiken via sportiviteitenrespect@rksvhalsteren.nl.

Tuchtcommissie

Vanuit deze commissie is een tuchtcommissie in het leven geroepen. Deze bestaat uit (v.l.n.r.):

• Micha Verschoor (voorzitter)
  • Tessa Engler
  • Sam van den Akker

Hoewel we natuurlijk hopen dat de tuchtcommissie niet veel te doen krijgt, is de commissie wel op zoek naar uitbreiding, zodat er gerouleerd kan worden en de tuchtcommissie niet altijd dezelfde samenstelling hoeft te hebben. De tuchtcommissie is bereikbaar via tuchtcommissie@rksvhalsteren.nl.

Vertrouwenscontactpersoon

Vanuit de commissie Sportiviteit en Respect is Tessa Engler aangewezen als vertrouwenscontactpersoon. Zij is officieel gecertificeerd. Tessa is in deze rol bereikbaar op vcp@rksvhalsteren.nl.

+++++++++++++++++++++++++++++

De commissie Sportiviteit en Respect stelt zich voor

Mijn naam is Micha Verschoor en ik ben 22 jaar oud. Al sinds mijn zesde jaar ben ik als voetballer lid van RKSV Halsteren. Op dit moment studeer ik nog en volg ik een juridische opleiding. In het verlengde van mijn juridische opleiding leek het mij erg fraai en interessant om zitting te nemen in de tuchtcommissie van de vereniging waar ik al zo lang lid van ben. Respect en sportiviteit heb ik immers hoog ik het vaandel zitten. Met mijn deelname aan de tuchtcommissie hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan het behouden van de mooie, sportieve en respectvolle voetbalvereniging RKSV Halsteren!

Tessa Engler, moeder van 4 kinderen waarvan er nog 2 voetballen bij RKSV Halsteren. In het werkende leven ben ik een bevlogen (familie)mediator bij DE DUTCH mediators / Bmiddl.nl Mediationgroep en Ouderschapsbemiddelaar/Hulpverlener bij De Gezinsmanager. In de vrije tijd die mij nog rest ben ik vrijwillige buurtbemiddelaar en VertrouwensContactPersoon bij deze leuke voetbalclub. Daarnaast kook ik graag en laat ik mij ook graag culinair bedienen, tennis en golf ik, lezen is ook een favoriete bezigheid evenals reizen.

Sam van den Akker

Ik ben nu 3 jaar bezig als strafrechtadvocaat in Rotterdam. Ik schrijf daarnaast op regelmatige basis wetenschappelijke artikelen en heb ik twee boeken uitgebracht.

Ik heb jarenlang gevoetbald bij RKSV Halsteren en ik wil graag mijn oude club op deze manier ondersteunen.

Mijn naam is Patrick Koek (52) en ben sinds 2016 bestuurslid en sinds 2020 secretaris van RKSV Halsteren. In het dagelijks leven ben ik beleidsadviseur Basisinformatie bij de gemeente Rotterdam. Binnen het clubbestuur ben ik aanspreekpunt voor het thema sportiviteit en respect en ben ik ook lid van de commissie Sportiviteit en Respect. In de afgelopen jaren heeft dit thema helaas te weinig aandacht gehad en ik ben dan ook heel blij dat we met een nieuw team die aandacht weer kunnen versterken. Ik prijs me gelukkig dat ik secretaris ben van een club waarin sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan en waar geen plek is voor onsportief, grensoverschrijdend en seksueel ontoelaatbaar gedrag. Het is belangrijk dat dat zo blijft. Daarom ben ik blij dat we met het tuchtreglement een effectieve stok achter de deur hebben.