JO15-1 stelt promotie overtuigend veilig

In een vrij eenzijdige wedstrijd heeft de JO15-1 van RKSV Halsteren promotie naar de landelijke zesde divisie afgedwongen. Tegenstander Drechtstreek uit Papendrecht werd met een overtuigende 8-1 nederlaag huiswaarts gezonden.

De beslissingswedstrijd op sportpark De Beek betekende het laatste wapenfeit van de club in dit seizoen. En wat voor één! Met de overwinning promoveerde een tweede jeugdteam naar de landelijke divisie en dat is een mooi compliment waard aan de jeugdafdeling van RKSV Halsteren.

Maar uiteindelijk waren het natuurlijk de 11 spelers in het veld die het promotievarkentje eventjes moesten wassen. In de eerste helft leken Drechtstreek en Halsteren redelijk aan elkaar gewaagd. Het was Isaac van Ekeren die de score namens Halsteren opende. Voor rust verdubbelde Thijs van Gaal de voorsprong en leek er voor Halsteren geen vuiltje aan de lucht. Maar ook na de thee kon Drechtstreek niet echt een vuist maken en kreeg het bij de afronding te maken met goalie Toon Otten, die menig treffer voorkwam met oogstrelende reddingen.

Halsteren ging door waar het in de eerste helft mee was begonnen en verruimde de voorsprong. Een onvervalste hattrick van Rafick van Haperen – met tussendoor een tegengoal van Drechtstreek – stuwde de stand op naar 5-1. En middels goals van Riyad Bendris, Marc van den Kolk en Karim el Isaoui bereikte het duel de 8-1 eindstand.

De felicitaties waren na afloop ook voor het leidersduo David van den Kolk en Kevin Coster, die het aanwezige talent in deze ploeg ook afgelopen seizoen weer naar een hoger niveau heeft weten te brengen. Volgend seizoen zal het grootste deel van de ploeg overgaan naar een hogere leeftijdscategorie en is aan een nieuwe lichting om het niveau van de zesde divisie minimaal te handhaven.

Halsteren JO15-1: Toon Otten (k), Thijs van Gaal, Vince Pellegrom, Maino Roks, Riyad Bendris, Wail El-Barmaki, Marc van den Kolk, Isaac van Ekeren, Rafick van Haperen, Sam Dijkstra, Noah Machielsen (c), Thomas Dolman, Karim el Isaoui en Lars Broos.