MATCHDAY! Halsteren 1 (zo) – RKSV Minor

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt het beginsignaal van het duel in wedstrijdronde 8 van Zondag 1 in de Hoofdklasse B. Tegenstander is RKSV Minor uit het Zuid-Limburgse Nuth.

Na de 3-0 overwinning op RKZVC werd het even stil rond onze Zondag 1. Het verplichte vrije weekend vanwege het oneven aantal teams in de poule werd gevolgd door een week waarin enkele spelers en stafleden met het coronavirus besmet bleken te zijn. Door deze ziektegevallen werd in overleg met de KNVB besloten de wedstrijd tegen Silvolde uit te stellen. Deze staat nu voor volgende week zondag op het programma.

Vandaag staat dan eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma.

Dit wordt de derde editie van deze hoofdklasse wedstrijd. Halsteren won allebei de eerdere ontmoetingen, de éérste keer met 3 Р0 en op 12 september 2019 won Halsteren met 1 Р0 door een benutte strafschop van Fouad Idabdelhay.
RKSV Minor werd op 27 juni 1918 opgericht als Vaesrader Voetbal Club (VVC). De naam werd in 1922 veranderd in Minor. Minor bereikte een hoogtepunt in 1967 toen het ongeslagen afdelingkampioen werd in de hoogste amateurklasse.
Minor kon afgelopen zondag geen einde maken aan de negatieve spiraal van vier wedstrijden op rij verliezen. Koploper Baronie werkte niet mee en won zuinig met 0 – 1.

Halsteren staat op een achtste plaats met 10 punten, vier punten meer dan Minor dat op de 12de plaats staat. Minor heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan Halsteren.

Balsponsor

De wedstrijdbal van dit duel wordt gesponsord door Van Dort & Masset, specialist in ondergrondse infrastructurele werken, gevestigd te Halsteren.

Verkiezing Man of the Match

Ook dit seizoen is er bij thuiswedstrijden een verkiezing van de Man of the Match. We hebben er voor gekozen een brede vertegenwoordiging van het thuispubliek mee te laten bepalen wie de Man of the Match wordt. In totaal zijn 50 stembriefjes beschikbaar waarop na afloop de keuze kan worden aangegeven. Bij de bar in de kantine kunnen tot een kwartier na de wedstrijd de stembriefjes in de stembus worden gestopt. De Man of the Match ontvangt zoals gebruikelijk de boodschappentas van PLUS Halsteren.

Livestream voor de thuisblijvers

De wedstrijd wordt live gestreamd en is dus ook voor diegenen die geen bezoek aan sportpark De Beek kunnen brengen live te volgen. Klik hier om naar de livestream te gaan. Mocht je niet direct beeld krijgen, ververs dan de webpagina.