MATCHDAY! Halsteren – Baronie

Vanmiddag om (let op!) 14.00 uur klinkt het beginsignaal van het duel in de laatste wedstrijdronde van Zondag 1 in de Hoofdklasse B. Tegenstander is de kersverse kampioen en streekgenoot Baronie uit Breda.

Van de vorige 14 edities won Halsteren er vijf en evenzoveel keer ging de volle winst mee naar De Blauwe Kei (20-17 ). Eerder dit seizoen behaalde Baronie een gelukkige 3-1 zege in Breda. Voor Halsteren scoorde Salah Jaddi.

VV Baronie is een voetbalclub uit Breda. Van 1955 tot 1971 kwam de club uit in het betaald voetbal. Thuisbasis is het sportpark De Blauwe Kei. Erelijst Baronie: Algemeen Landskampioen amateurs : 1997 en 2001. Algemeen zondag kampioen: 1996, 1997 en 2001. Kampioen Hoofdklasse: 1995, 1996, 1997, 2001, 2004, 2009, 2022. Kampioen Eerste Klasse: 1989 en 2017. Winnaar Supercup amateurs 1997.

Afgelopen zondag won Baronie de laatste thuiswedstrijd van hekkensluiter Minor met 2-1. Op diezelfde dag won Halsteren de voorlaatste wedstrijd van het seizoen in Klein-Zundert met 0-1 van die andere streekgenoot Moerse Boys.

Kampioen Baronie heeft 60 punten, 19 punten meer dan Halsteren dat op een zesde plaats staat (en alleen nog een theoretische kans op nacompetitie heeft).

WEDSTRIJDBALSPONSOR

De wedstrijdbal van dit duel wordt gesponsord door Van Dort & Masset en Werktuigbouwkundig Teken- en Adviesbureau Nefs.

VERKIEZING SPELER VAN HET JAAR

Ook dit seizoen is er bij thuiswedstrijden een verkiezing van de Man of the Match. In totaal zijn 50 stembriefjes beschikbaar waarop na afloop de keuze kan worden aangegeven. Bij de bar in de kantine kunnen tot een kwartier na de wedstrijd de stembriefjes in de stembus worden gestopt. De Man of the Match ontvangt zoals gebruikelijk de boodschappentas van PLUS Halsteren. Omdat dit de laatste competitiewedstrijd is, zal na afloop ook de verkiezing van de Speler van het Jaar bekend gemaakt worden