MATCHDAY! Halsteren – Longa ’30

Vanmiddag om 14.30 uur klinkt het beginsignaal van het duel in wedstrijdronde 14 van Zondag 1 in de Hoofdklasse B. Tegenstander is Longa ’30 uit Lichtenvoorde.

Na het 1-0 verlies van koploper Baronie tegen OJC Rosmalen gisteravond is de spanning in de top van de Hoofdklasse B weer helemaal terug. Halsteren kan daardoor vandaag goede zaken doen, als gewonnen wordt van Longa ’30.

Alleen in september 2019 bezocht Longa’30 sportpark De Beek. Halsteren won met 4-2 door doelpunten vanĀ  Thomas Marijnissen (2x), Fouad Idabdelhay en Arvin de Witte. Eerder dit seizoen won Halsteren in de Achterhoek met 2-3 van Longa’30. Doelpuntenmakers: Fouad Idabdelhay (2x) en Jasper Waalkens.

Longa’30 (Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid ’30) is een op 1 april 1930 opgerichte voetbalclub uit Lichtenvoorde. De club heeft meer dan 1100 leden en telt 16 senioren teams.

Afgelopen zondag stelde Longa’30 teleur; het verloor thuis met 0-3 van AWC. Halsteren zag zijn wedstrijd tegen Minor afgelast en speelde een oefenwedstrijd tegen het Haagse TAC ’90 uitkomend in de hoofdklasse A. Het werd op De Beek 4-3.

Halsteren staat op een vierde plaats met 23 punten, 13 punten meer dan Longa’30 dat op een twaalfde plaats staat.

Balsponsor

De wedstrijdbal van dit duel wordt gesponsord door Carwash De Schans, Steenbergseweg 2b in Halsteren.

Verkiezing Man of the Match

Ook dit seizoen is er bij thuiswedstrijden een verkiezing van de Man of the Match. We hebben er voor gekozen een brede vertegenwoordiging van het thuispubliek mee te laten bepalen wie de Man of the Match wordt. In totaal zijn 50 stembriefjes beschikbaar waarop na afloop de keuze kan worden aangegeven. Bij de bar in de kantine kunnen tot een kwartier na de wedstrijd de stembriefjes in de stembus worden gestopt. De Man of the Match ontvangt zoals gebruikelijk de boodschappentas van PLUS Halsteren.