MATCHDAY! Halsteren – RBC

Vandaag om 14.30 uur klinkt op sportpark De Beek het beginsignaal voor de wedstrijd in de tweede ronde van de strijd om de beker van het district Zuid 1. Tegenstander van onze Zondag 1 is RBC uit Roosendaal.

RBC speelt in de tweede klasse C zondag en is koploper met de volle winst: 12 punten uit vier wedstrijden. RKSV Halsteren komt uit in de vierde divisie B zondag en staat na acht wedstrijden op een elfde plaats.
RBC heeft de knock-out fase van de districtsbeker bereikt door eerste te worden in de poule met SC Gastel, MZC ’11 en WHS. RKSV Halsteren was als vierdedivisionist vrijgeloot voor de groepsfase.
RBC is een amateurclub en voormalig profclub. Het ontstond uit een fusie in 1927 tussen VV Roosendaal en Roosendaalsche boys. In het voorjaar van 2020 was er sprake van een mogelijke fusie tussen RBC en RKSV Halsteren maar die ging niet door omdat door de coronapandemie de leden van beide clubs hun stem niet konden uitbrengen.
Afgelopen zondag won RBC eenvoudig met 0-3 van medekoploper Cluzona in Wouw. Halsteren leed afgelopen zondag bij Kampong een pijnlijke 4-1 nederlaag.

PUPIL VAN DE WEDSTRIJD

Deze wedstrijd is Thijmen ter Braak, speler van de JO9-1 van Halsteren de Pupil van de Wedstrijd.

DERDE HELFT MET DJ HOLLYWOOD EN RUUD ZWAAN

Na afloop van de wedstrijd kunt u napraten in ons gezellige Ooievaarsnest. De muzikale omlijsting van de derde helft is in handen van DJ Hollywood en zanger Ruud Zwaan.