Met spoed gezocht: poortwachters

Zoals de richtlijnen nu luiden, zal er komend weekend gewoon kunnen worden gevoetbald op sportpark De Beek. Voor de controle op de toegang tot het sportpark zijn we met spoed op zoek naar meerdere “poortwachters”.

We werken in korte shifts van 2 uur. Komende zaterdag hebben we nog één vrijwilliger nodig die tussen 12.00 en 14.00 uur bij de poort wil staan. Voor de weekenden daarna staan er nog meer shifts open. Dus heb je belangstelling: laat het weten via info@rksvhalsteren.nl of bel met 06-12605806.

Wat houdt het in?

Als poortwachter hou je toezicht op het betreden van het sportpark. Alleen voetballers en hun begeleiding (coaches, vlaggers, rij-ouders) en vrijwilligers (scheidsrechters, materiaalbeheer, kantinepersoneel e.d.) die noodzakelijk voor het spelen van wedstrijden mogen het sportpark op. Aan de poort vindt geen controle op het coronatoegangsbewijs plaats. Die moet wel getoond worden bij het betreden van de kantine.

Het toezicht houden houdt in dat je mensen bij de poort aanspreekt en vraagt naar de reden van hun komst. Indien nodig leg je uit waarom toegang niet mogelijk is als er geen goede reden gegeven kan worden. Toeschouwers zijn in het geheel niet toegestaan (ongeacht de leeftijd) en zomaar een balletje trappen op een van de velden is op wedstrijddagen zeker niet de bedoeling. (Let op: je bent geen handhaver of BOA, dus bij onbegrip of discussie beëindig je gelijk het gesprek.)