Zondag 1 oefent thuis tegen Poortugaal

De oefencampagne van Zondag 1 krijgt vanmiddag een vervolg met een thuiswedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser Poortugaal. De wedstrijd start om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Vanwege het onderhoud van de grasvelden op sportpark De Beek zal deze wedstrijd op het kunstgrasveld worden gespeeld.

Vorige week zaterdag werd de reeks oefenwedstrijden begonnen met een uitwedstrijd tegen Smitshoek in Barendrecht. Wegens vakantie ontbraken nogal wat basisspelers en moest een beroep worden gedaan op enkele spelers uit de Zaterdag 1. Ondanks het 2-1 verlies was wel duidelijk met welke intenties Halsteren komend seizoen de tegenstander tegemoet zal treden.  Met de geheel vernieuwde voorhoede zal het hoog druk zetten één van de wapens worden, waarmee de opbouw bij de tegenstander in een vroeg stadium verstoord moet worden. De creativiteit op het middenveld en voorin moet na herovering van de bal de rest doen. Het sluit volledig aan op de filosofie van het Halsterse voetbal: het bieden van attractief en aanvallend voetbal.

Vandaag is er dus op sportpark De Beek voor het eerst een glimp op te vangen van die speelwijze. Met de zon erbij en een aangename temperatuur een ideaal moment om te komen kijken naar Zondag 1.